A Bosch filozófia

Csak a különböző emberek tudják egymást tökéletesen kiegészíteni.

Osztozni a sokféleségben

Tudjuk, hogy a munkatársainkban külön-külön meglevő erősségek mindannyiunkat gazdagítanak – így válik előnyünkre a sokféleség.

Az elképzelés

A globális sokféleség és a vállalati sokféleség találkozása.

A sokféleség viszi előre vállalatunkat és egyúttal hosszú távú gazdasági sikerünknek is egyik lényeges eleme. Számos tanulmány igazolja, hogy az üzleti sokféleség több innovációt, jobb problémamegoldást és nagyobb kreativitást eredményez.

A megvalósítás

Aktív módon kiaknázni a sokféleséget a mindennapok szintjén.

Célunk az, hogy mindenféle korosztályú, származású és kulturális hátterű férfiakból és nőkből álló vegyes csapatokat hozzunk létre. Ezért támogatjuk a külföldi munkavégzést és a nemzetközi kapcsolatépítést. Szándékunk továbbá, hogy több nőt ösztönözzünk a szakmai karrierre; ehhez olyan mentoring és képzési programokon kapnak felkészítést, amelyek a cégen belüli vezetői pozíciók betöltésére teszik őket alkalmassá.

Az eredmény

Nagyra törő céljaink globális sikert eredményeznek.

A Bosch világszerte mintegy 350 létesítményében dolgozók több mint 150 különböző nemzetiséghez tartoznak. Jelenleg csak Németországban 111 nemzet képviselteti magát. A nemek közötti különbségek kiegyenlítése érdekében törekszünk arra, hogy több nő vállaljon karriert a Boschnál. Célunk, hogy 2020-ra a női vezetők aránya világviszonylatban elérje a 20%-ot.

Sokféleség: a siker kulcsa

Erős szövetségesekkel javítani a mobilitást.

2011-ben a különböző szakterületek összekapcsolásának szándékával indult el nálunk a Mobility Media. Alapját a világ vezető gépjármű-technológiai beszállítójaként szerzett 125 éves tapasztalatunk képezi, párosítva mindezt a trommsdorff + drüner GmbH komoly online ismereteivel. A Mobility Media az első olyan internetes portál, amely átfogó járműkezelést kínál, hiszen a rendszer segítségével mindenki kényelmesen kezelheti járművét és szemmel tarthatja összes gépjármű-ipari költségét.

A sokféleség lehetőség

Megvan a képessége? Jöjjön hozzánk dolgozni!

A Bosch belső nyílt forrás (BIOS) projekt dolgozói kezdeményezésként indult 2009-ben. Az azóta szerveződött közösségek a vállalat és a világ különböző pontjain tevékenykedő mérnökök fórumaivá váltak. Célunk az, hogy kiaknázzuk munkatársaink motiváltságát és közös innovációkat hozzunk létre a szoftver projektek terén. Az a különleges ebben a projektben, hogy mindenki önkéntes alapon vállalja a részvételt és egyéni döntésétől függ az, hogy meddig és milyen intenzíven dolgozik benne.

További izgalmas projectek a Bosch értékek jegyében:
Vissza