A Bosch filozófia

Tudjuk,hogy nem tudunk mindent.

A tudás jelenti a munkánkat

Az olyan fejlesztésekkel, mint az ablaktörlő vagy a hűtőszekrény azt bizonyítottuk, hogy kifizetődő a tudás folyamatos újradefiniálása.

Az elképzelés

Az innováció alapjául szolgáló új tudást létrehozni.

Bízunk munkavállalóink kreatív találékonyságában. Az új ötletek folyamatos forrása tovább fokozza a  meglévő termékek jelentőségét, kényelmét, biztonságosságát és környezetbarát jellegét – néha pedig egészen új üzleti területek előtt nyit utat.

A megvalósítás

Kutatási és fejlesztési központok világszerte.

A Bosch 2013-ben mintegy 4,5 milliárd eurót költött kutatásra és fejlesztésre az innováció, a csúcsminőség és a megbízhatóság fenntartása érdekében. Kutatási és fejlesztési központjainkban világszerte több mint 40 000 fő dolgozik az emberek számára hasznot hozó innovatív megoldásokon és termékeken.

Az eredmény

A világ egyik legtermékenyebb szabadalmaztatója.

Éjjel-nappal a jövőre vonatkozó ötleteken dolgozunk – eredményesen. Nyolcórás munkanapot feltételezve elmondhatjuk, hogy dolgozóink harminc percenként feltalálnak valami újat. Ha egy évben 250 munkanapot számítunk, akkor minden munkanapra  átlagosan 20 szabadalmunk jut. A Bosch csak 2013-ben körülbelül 5000 szabadalmi kérelmet nyújtott be.

A holnap tudása

Lehetőségekkel teli életpályák.

Gyors fejlődést mutatnak az olyan kulcsfontosságú technológiai területek, mint a környezetvédelem, az energiaipar és a mobilitás. Cégünk kezdeményezései, mint például a Bosch InterCampus Program segítségével nemcsak lépést tudunk tartani az idővel, hanem a fejlődés élvonalában járunk. A program főleg a németországi, kínai, indiai és amerikai egyetemek kutatásait támogatja úgy, hogy segédkezünk új tanszékek létrehozásában, meglévő létesítmények fejlesztésében és különböző egyetemek hálózati összekapcsolásában. Mindez része a holnap fő kihívásaira adott mai válaszunknak.

A tudás tart bennünket az élmezőnyben:

Készen állunk az új fejlesztésekhez való alkalmazkodásra.

Az előrejelzések szerint 2015-re mintegy 6,5 milliárd eszköz és rendszer kapcsolódik majd egymáshoz, mindenféle emberi beavatkozás nélkül. A Bosch szoftver innovációk üzletágnál már készülünk erre a – „dolgok és szolgáltatások internetje” általános elnevezésű – korszakra, illetve arra, hogy ez miként érinti majd a technológiai és üzleti modelleket. A világ különböző pontjain dolgozó több mint 40 ezer mérnökével a Bosch felkészült az összekapcsolt jövőre.

További izgalmas projectek a Bosch értékek jegyében:
Vissza